Peter Mangel Schots is de nom de plume van Peter Mangelschots.
De eerste is schrijver, dichter en schrijfdocent – de tweede is redacteur, journalist en vertaler.

Peter werd geboren in Lier op 30 oktober 1972. Hij groeide op in Heist-op-den-Berg en liep school in Hulshout, waar zijn ouders lesgaven. Zijn middelbaar onderwijs volgde hij in Lier en nadien trok hij naar Leuven waar hij aan de KU Leuven ging studeren en waar hij nadien ook bleef wonen.

Na zijn studies Germaanse Talen werkte Peter als vrijgestelde voor het studentenblad Veto. Daarna ging hij aan de slag bij tv-producent Endemol. Sinds 2007 freelancet hij als polyvalent tekstschrijver, vertaler, journalist, copywriter en eindredacteur, onder meer voor Sport/VoetbalmagazineKnack en Knack Weekend.

Met de alom positief onthaalde dichtbundel We zijn er nog allemaal (Uitgeverij PoëzieCentrum) stapte hij in 2016 het wereldje van de letteren binnen. In december 2019 verscheen zijn tweede bundel, Synchroonliefde (Uitgeverij PoëzieCentrum). 

In Leuven is Peter dichter en coördinator van het literair-maatschappelijke project De Eenzame Uitvaart. De eerste dertig verhalen daarvan werden in 2023 gebundeld in De Eenzame Uitvaart. Verhalen om niet te vergeten (Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts). 

Hij werkt ondertussen aan een eerste roman en brengt zijn teksten met veel enthousiasme op het podium.

Peter brengt zijn liefde voor taal ook over als schrijfdocent bij WisperCreatief Schrijven en in het DKO (Podiumacademie Lier).