Meander

Gelukkig zijn er nog maatschappelijk georiënteerde dichters die gevoelig zijn voor de vele aanvallen van wild om zich heen trappende concernheren. (…) Precies daarom is een nieuwe, jongere kritische stem zo hard nodig. (…) We zijn er nog allemaal is een debuut dat ik me lang zal herinneren.

Lees meer ->

 

Poëziekrant​

Een vaardige dichter, maar soms een beetje te vaardig. (…) Hier lekt de geschiedenis naar binnen en naar buiten. Op dit soort momenten is Mangel Schots’ bundel op zijn best.

Lees meer ->

 

Ansiel

Onze maatschappij verkilt dag na dag en deze dichter zoekt een nieuwe taal, een taal met engagement om deze verkilling te duiden en ze ook te bestrijden. Deze gedichten zijn geschreven in een zuivere, zeer beheerste taal, heel mooi gestructureerd. Hij combineert schitterende, sobere natuurbeelden met de breekbaarheid van de mens, dier, leven. 

Lees meer ->

 

MappaLibri

Engagement spreekt uit vrijwel alle gedichten in de bundel. De dichter is sterk aanwezig als een ik, maar hij wil vooral getuigenis afleggen. (...) Het is de sterkte van Mangel Schots dat hij dat engagement weet op te roepen in sterke versregels en treffende beelden. Het vakmanschap van de dichter zorgt voor een beklemmende sfeer die de lezer bij de keel grijpt. Dat deze poëzie belangrijk is in deze tijd, mag duidelijk zijn. Dat dit debuut ook de kwaliteit van de meeste beginners overstijgt, staat eveneens vast.

Lees meer ->

 

Kunsttijdschrift Vlaanderen

Mangel Schots tast in behoedzaam neergezette verzen de grenzen af van het (zijn) bestaan dat ingekleurd wordt door heden en verleden en de manier waarop die elkaar blijvend raken en beïnvloeden. (…) De empathie die uit deze verzen spreekt en de lezer uitnodigt tot een directe betrokkenheid. (…)  We zijn er nog allemaal getuigt van een doorleefd en gerijpt dichterschap.                                

Lees meer ->