In de bocht

Gepost op: 20/06/23

Onze dromen zijn het zwerfvuil van de dag. Wat je in je wakende uren achteloos weggooit, moet je al slapend weer oppikken en op de juiste plaats deponeren. Dromen reinigen, zetten dingen recht of plaatsen ze in het juiste perspectief. Soms doen ze ook wat anders, merkte ik vandaag.

In mijn laatste droom had ik een kleine aanrijding. Een auto met een zware aanhangwagen, een remork zoals ze zeggen, maar dan zo’n lange met vier wielen, passeerde rakelings mijn auto en tikte daarbij het koplicht rechts vooraan kapot. De schade viel mee, alleen wat glasscherven. En wat best grappig was: ik discussieerde zo lang met de andere chauffeur of we het in der minne zouden regelen of toch een aanrijdingsformulier invullen, dat ik er op den duur wakker van werd. Genoeg geleuterd, tijd om op te staan.

Wat later vertrok ik naar de redactie van Weekend Knack waar ik vandaag werkte. Ik reed de straat uit en kwam daarbij ei zo na in botsing met een wagen die zijn bocht iets te scherp nam. Waarschijnlijk wou hij wat manoeuvreerruimte nemen voor de lange vierwielige aanhangwagen die hij voortsleepte. Mijn geest en lichaam herinnerden zich de identieke situatie van daarvoor (weliswaar in spiegelbeeld) en ik kon tijdig afremmen. Ik vraag me af of me dat anders ook gelukt was.